Çörekotu Mucizesi (İkinci Yazı)

Çörekotu tam bir vitamin ve mineral deposudur. Omega 3, Omega 6, yağ asitleri, kalsiyum, kalium, mangezium, demir, bakır, A, B, B12, B2 vitaminlerini içermektedir. Günde 2 yemek kaşığı çörekotu tohumu, günlük kalsiuym ihtiyacını karşılamaktadır. Hastalanmamamız için sağlıklı zamanlarımızda da çörekotunu kullanmamızda fayda vardır.

Çörekotu bağışıklık sistemini güçlendirmekte, nefes yetmezliği, nefes darlığı, boronşiyal astımlar ve tüm viral hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde faydalıdır. Her gün çörekotu veya yağını kullananlar, basit grip ve diğer enfeksiyon hastalıklarını çok hafif geçirirler. Çörekotunu hergün kullananlar ister iyi huylu, isterse de kötü huylu olsun, hiçbir zaman tümör hastalığına yakalanmazlar. Son araştırmalara göre prostat kanserinde çağdaş ilaçlardan 10 kat daha çabuk etkisini göstermiştir. Prostat bezi adenomundan yükelmiş olan PSA göstergesini, çörekotulu macunla 12’den 3’e kadar indirmiştim. Şunu da hatırlatalım ki, prostat kanserinde bu gösterge aşırı şekilde artmaktadır.

Çörekotu, vücudumuzdaki toksinleri temizlemek için en iyi vasıtalardan biridir. Çörekotunu kullananlar, şeker hastalığına ender durumlarda yakalanırlar. Şeker hastalığına yakalananlar için de en iyilerden biri, çörekotudur. Şöyle ki, çörekotu hem kanda şekerin artmasına imkan vermemekte, hem de pankreasda insülin üretiminin artmasına yardımcı olmaktadır. Yaz aylarında bitki tozlarına karşı alerjisi bulunanlar için en faydalılardan biri, yazın başlanğıcından itibaren çörekotundan yararlanmaktadır. Şöyle ki, günde 2 defa yemekten önce 1 yemek kaşığı çörekotu yağı içilmeli veya 1 yemek kaşığı çörekotu ağza atılıp üzerine su içilmelidir.

Uzun süredir sağalmayan ekzemadan eziyet çekiryorsanız, ekzemanın üzerine günde 3 defa çörekotu yağı sürün ve günde 2 defa az önce kaydettiğimiz gibi oral yolla kabul edin. Romatizma, romatizmal poliartrit ve genel olarak eklem ağrılarında çörektu ağız yoluyla kullanılmaldır. Kronik mide bağırsak yaraları, kronik gastrit ve ezofagitusün tedavisinde çörekotu yağı faydalıdır.

Fizuli Hüseynov

Herba Medical Tibb Mərkəzinin baş həkimi, Həkim-fitoterapevt Dr. Fizuli Hüseynov.

Herba Medical Tibb Mərkəzinin baş həkimi, Həkim-fitoterapevt Dr. Fizuli Hüseynov.