Tavuk Eti – Zararları ve Faydaları – II

tavuk eti

Bu gün anne-baba marketten ucuz olsun diye broiler tavuğu alır, sonra gazlı tatlı içecek, sonra ise çips ve benzeri yiyecekler. Fakat tüm bunların yerine az da olsa sağlıklı köy tavuğu, köy yumurtasını çocuklarımıza yedirsek olmaz mı!?

Kanaatimce istersek en azından bir kısmını yapabiliriz. Evet bu gün broiler tavuklarına her gün yumurtlamaları için verilen ilaçlar, erkeklerimizin erkekliklerini zayıflatmakta, gögüslerinde büyümeye neden olmaktadır. Bu gibi insanların prostat bezlerinde hiperplazi 2 defa fazla olmaktadır. Erkeklerde kadınsı tüylenme artmaktadır. Fakat bayanları bu gibi tavukların sadece erkekleri etkilediğini düşünmesinler. Hayır! Günümüzde gögüs ve rahim kanserlerinin ne kadar arttığına bakın. Kız çocuklarında erken adet görmelerin artması tavuklara yumurtlamaları için verilen ilaçlar neden olmaktadır.

Genel olarak kadın hastalıkları ve kısırlık son derece artmış ve artmaya devam etmektedir.

Broiler tavuğu

Broiler tavuğunu şoklamaktadırlar. Şoklama nedir biliyor musunuz? Tavuğu kesmeden önce elektrikle bayıltmaktır. Bu durumda tavuğun vücudundaki yaklaşık 200 gramlık kan, vücutta kalır. Bu Kusal Kitabımız Kuran’da belirtilen, “kan bize haramdır”, emrine terstir. Bunun dışında şoklamadan sonra bazı tavuklar elektrik şokuna dayanamayarak ölmektedirler. Bu gibi tavukların da kafası makineyle Besmelesiz kesilmektedir. Bu da bizim helal ve haramlara karşı dikkatimiz. Unutmayalım ki, haram lokma yenen kalbe iman girmez.

Broiler tavuğunun 1 kiloya ulaşması için sadece 1.7 kilo yem tükettiğini biliyor muydunuz? Hem de genetiği değiştirilmiş soyadan yapılmış yem. Bu gibi tavuklar çiftlikte o kadar ince oluyur ki, kucağınıza aldığınızda kemikleri kırılır. Çünkü kemikler yeteri kadar kemikleşemiyor.

Mümkün mertebe az da olsa köy tavuğundan ve yumurtasından yararlanmak gerekir. Eğer broiler tavuğunu yemek zorundaysanız, aralıklarla yemeye çalışın. Örneğin en azından bir hafta ara vermeye çalışın. Bu şekilde yendiğinde tavukların kanserojen etkisi azalmakta, organizma kendisi kanser oluşma riskini engellemektedir.

Köy tavuğunda zengin kalsium, demir ve en önemlisi protein bulunmaktadır. Bu protein, hücrelerin yenilenmesini düzenlemektedir. Tavuk eti kolestrolü ve yağlanması yüksek olanlar için vazgeçilmezdir.

Fizuli Hüseynov

Herba Medical Tibb Mərkəzinin baş həkimi, Həkim-fitoterapevt Dr. Fizuli Hüseynov.

Herba Medical Tibb Mərkəzinin baş həkimi, Həkim-fitoterapevt Dr. Fizuli Hüseynov.